Sonja

Ik ben Sonja,

Met een passie voor Frankrijk, duurzaamheid en creativiteit.

Mijn dagelijkse bezigheden bestaan uit het opknappen van oude meubeltjes. Dat kan zijn het vervangen van een tafelblad, het verwisselen van een handvat of alles wat daar mee samen hangt.

De meeste meubeltjes  importeren we zelf uit Frankrijk. Waarom nou daar vandaan ?

We hebben veel contacten en connecties , omdat we zelf een 2e huis bezitten in de Morvan. Voor ons het mooiste wat er is, struinen langs kleine weggetjes, op zoek naar interessante handel. Mensen ontmoeten en rijk voelen met de verhalen die daar mee gepaard gaan.

Een klein verhaal uit de praktijk……

4 uur s’ochtends, mijn wekker loeit. We gaan op pad ! Bakkie koffie, de aanhanger nog even achter de bus en hup we gaan !

Er staan 2 markten op het programma voor vandaag, we zijn in Frankrijk en rijden ten oosten van ons huis, Ergens naar een plaatsje, hier 2 uur vandaan. Plusminus 100 exploitanten, dus het moet de moeite waard zijn. Het begint net te dagen als we aankomen en de meeste zijn nog aan het uitladen, het gras is nat en net gemaaid. Binnen 10 minuten hebben we natte voeten en zit alles onder het gras en warmer wordt het er ook niet op, Het aanbod valt tegen, duur, niks of kapot, helaas met weinig scores rijden we verder.

Onderweg even gestopt bij de warme bakker en daar lees ik wat interessants, een  ( particulier ) huis en schuur verkoop. Hier 15 minuten vandaan en de start is om 10.00 uur. Dat gaan we redden !

Brood bestellen bij de Franse bakker

Het aanbod is best aardig, maar een bevriende Antiquair heeft de prijzen zodanig opgejaagd dat enige onderhandeling op zn plaats is. Bovendien lopen er heel wat kapers op de kust, we zijn niet de enige ! Voordeeltje is dat we toevallig wat bekende mensen tegen komen in de organisatie, we kunnen wel een potje breken En het wordt ons gegund. Er kan hier en daar wel wat van de prijs af en we mogen wat spullen laten staan en verderop in de week komen halen.

Snel naar huis, bus legen en naar de volgende markt, richting westen en anderhalf uur rijden van ons huis. La Grange Rouge, de rode schuur moet een hele grote markt zijn, speciaal voor handelaren. Aanvang 16.00 uur en als goed Nederlander zijn we veel te vroeg in de hoop er eerder te kunnen sneupen. Die vlieger ging dus mooi niet op, de poort gaat om 4 uur open en geen minuut eerder !

La Chapelle-Naude. Le premier marché aux puces de la Grange Rouge en images

Oké, we moeten nog 2 uur wachten en het kwik is inmiddels opgelopen tot zo’n 30 graden, dus pittig warm !
Stoeltje buiten neerzetten dan maar en een beetje slap zeuren met elkaar en de  Franse buren die schijnbaar hetzelfde idee hadden.
Hahaha, het hele parkeerterrein staat vol met van die idioten zoals wij !
Als dan eindelijk de poort open gaat zijn de verwachtingen toch iets te hoog gespannen, blijkt.
Wat een prijzen ! Van God los !

Een kaaskastje bijvoorbeeld, die ik in mijn winkel rond de 30 euro verkoop, mag ik daar voor 60 euro inkopen ! mmm, dit gaat m niet worden, ik wordt er een beetje chagrijnig  van, hebben we daar zoveel moeite voor gedaan ? Uiteindelijk komen we een lieve Nederlandse tegen, die veel Zweeds Brocante aanbied en ja, de prijzen zijn redelijk. En, weer een waardevol contact opgedaan, ze woont hier en we zijn een volgende x welkom om langs te komen ! We laden de bus in de bloedhitte, Ow en das ook nog effies een kunstje ? 2 banken van 3 meter verslepen over 1 kilometer met een terreinverschilletje van zo’n 25 meter. Dan ben je blij dat alles in de bak ligt…..Het is donker als we thuis komen, de bus en aanhanger moeten nog leeg, we zijn bekaf, Maar morgen gaat de wekker weer om 5 uur……maandag hebben we pas een beetje rust. Dan zijn er geen markten meer…..Dan gaan we schoonmaken, houtworm behandeling, repareren en alvast wat schilderen misschien…..

En ja ! We vinden het prachtig dit werk, doen niet liever, maar voordat het opgepoetst en afgestoft in mijn winkeltje staat te pronken, moet er heel wat werk worden verzet ! En heel soms denk ik wel eens, zal ik ook maar eens bij de groothandel gaan inkopen ? Gewoon, je aankoop van de plank pakken, karretje vol laden, afrekenen, s ’middags prijzen en in de winkel zetten.

GROOTHANDEL Zeep / Retail | De Online Zeepwinkel

Dan kan ik ook tegemoet komen aan al die vragen van jullie klanten.

“ als je dit of dat nou tegenkomt “ ?

Wil je dat dan voor me meenemen ?

Mag zo en zo groot, breed of hoog zijn……..en graag in de kleur… ?

en voor de prijs van…… ?

Lieve mensen, dat gaan we niet doen hoor !

Voor ons geen groothandel, we blijven gewoon lekker verslepen uit Frankrijk !

Veuls te mooi werk !

Scroll naar top